Over ons

Hallo, 

Wij zijn Christophe en Sofie, dierenliefhebbers in hart en nieren.
En hoewel we alle dieren geweldig vinden, ligt onze voorkeur toch vooral bij honden.  

Christophe is opgegroeid tussen de katten, niet moeilijk natuurlijk met een moeder die katten fokt.  De liefde voor het fokken heeft Christophe letterlijk van thuis uit meegekregen.  Ook was er tijdens zijn jeugd wel altijd een hond in zijn leven.  

Sofie is zolang ze het zich kan herinneren omringd geweest door honden van thuis uit.  Sofie's ouders zijn als het ware verslingerd aan het ras de Duitse herder, en zijn actief in de Vlaamse Vereniging van de Duitse Herder (VVDH).

Van zodra wij gingen samenwonen, en de mogelijkheid bestond om een eigen hond te houden, kwam dan ook uiteraard onze eerste hond samen.  Onze keuze viel hier op een prachtige langharige Duitse herder teef Izla, volledig in orde met stamboom en van bij een erkende fokster.
En wat een droomhond hadden wij niet, ze maakte helemaal deel uit van ons gezin.  Samen op uitstap, samen wandelen, samen hondenschool, zoveel mooie en leuke prettige dingen om te doen.  Wat waren we trots en blij met haar, helaas was dit geluk niet van lange duur.
Op een jaar mankte ze regelmatig, en sleepte ze met haar achterpoot. Waar we voor vreesden bleek ook realiteit te zijn, zware heupdysplasie was de diagnose.  We pasten ons aan, en hielden rekening met haar beperking hierin, onze eerste zware tegenslag. 
Izla was altijd een slechte eter geweest, en bijgevolg ook nooit dik, maar opeens leek ze wel graatmager geworden te zijn.  Dierenarts na dierenarts afgegaan, tot er eentje eindelijk de diagnose kon stellen, en jawel, we konden ook exocriene pancreasinsufficiëntie aan ons lijstje toevoegen.  
Een lange zoektocht begon, en hier leerden we hoe belangrijk goede voeding wel niet was.  Nog meer leerden we hier hoe moeilijk het wel niet is, om ook echt goede voeding te vinden tussen het ruime aanbod.  Hoe meer we zochten, hoe meer ik me verbaasde over wat wij zonder na te denken wel allemaal niet aan onze honden geven, denkende dat het gezond is.  Dankzij onze toevlucht naar natuurvoedingen (zonder bewaar- en kleurmiddelen), konden wij Izla heel goed ondersteunen en verder helpen.  (daar waar de klassieke dierenartsbrokken en enzymen echt niet meer opgenomen werden, was het verschil met de natuurvoeding spectaculair.) 
Izla is uiteraard nooit genezen van deze ellendige ziekte, maar dankzij de aangepast voeding was ook dit probleem redelijk onder controle.
Daarna kwamen er weer andere problemen de kop opsteken, haaruitval en een zwaar vermoeden dat ze ook nog een vorm van atopie onder de leden had.  Ook hier konden we nog wat behelpen met wat aanpassingen in de voeding.
Helaas hebben wij haar op 8 jaar moeten laten gaan, toen ze een zware opstoot kreeg van Degeneratieve Myelopatie.
Want helaas is ook tijdig ingrijpen een vorm van dierenliefde.  Wij missen haar nog alle dagen, maar koesteren de mooie momenten.

Izla

En zo is Izla zeer bepalend geweest voor ons verdere leven, en ook voor onze latere visie op het fokken.
Izla werd immers nog gefokt in de periode voor er DNA testen genomen werden van de ouderdieren.  En hoewel ik er geen seconde aan twijfel dat de ouders van Izla gezond waren, ben ik er wel zeker van dat zij beide dragers waren van de vele ziektes waar ons Izla aan geleden heeft.
Weet, en dit is zeer belangrijk, dat de gezondheidsproblemen van ons Izla vermeden hadden kunnen worden. Ik ben er zeker van dat de combinatie van de ouderdieren van Izla niet gemaakt zou zijn, moest er op dat ogenblik een volledig DNA profiel geweest zijn van de ouderdieren.
En net daarom vinden wij deze testen zo belangrijk.  
Indien beide ouders getest worden op erfelijke ziektes (via DNA testen), kan er zeer zorgvuldig gefokt worden naar honden vrij van erfelijke ziektes.
Laat je niets wijsmaken, 2 gezonde honden kunnen echt beide drager zijn van een bepaalde ziekte, en zo zieke pups voortbrengen.
Een hond kopen uit niet geteste ouders is wat mij betreft gokken, een risico dat ik niet meer bereid ben te nemen na de lijdensweg van ons Izla.


Zo kwam Prime in ons leven, een prachtige slate merle reu die ons hart in een mum van tijd gestolen had, uit DNA getest ouders.

Prime als pup

Ook met Prime gingen we naar de hondenschool, en werd ik verliefd op het ras border collie.  Daar waar Christophe al langer ingepalmd was door dit ras, heb ik lang de boot afgehouden.  Mijn voorliefde voor de Duitse Herder zal altijd blijven leven, maar uit ondervinding merk ik zelf dat de border collie beter aansluit bij mijn eigen karakter.  Een jaar later, kwam Reeva al bij ons wonen.
Met de jaren is onze roedel nog uitgebreid met Seven, Zensa en Voice (een dochter van Seven), 3 prachtige en geweldige border collie teefjes.
Recent kwam er ook nog James bij, onze jongste merle reu.
Ook hebben we enkele geweldige hondjes in gastgezin wonen (Ushi, Simba, Vroom).
Ook Jumpy maakt (in co-ownership) met Diana Jasica deel uit van onze hondenfamilie.  

Vanuit het vele trainen met de eigen honden, kwam ik op een bepaald moment toch ook op wat valkuilen uit waar ik niet direct een antwoord op vond.  Vanuit deze insteek, ben ik me gaan beginnen verdiepen in het hondengedrag. 
Ondertussen heb ik een opleiding van Zelfstandig hondeninstructeur gevolgd die me meer inzichten in het trainen van honden gegeven heeft.  Ook volg ik diverse workshops ivm het fokken, hondengedrag en uiteraard voeding.
In 2024 heb ik ook een jaaropleiding afgerond bij Lotte Botter, en ben ik afgestuurd tot voedingsdeskundige voor honden.  
Dit allemaal met het idee, dat je nooit genoeg kan weten.

Ondertussen fokken wij op regelmatige basis een nestje.  Wij maken bijzonder veel tijd vrij tijdens deze periode om de pups zo goed mogelijk te socialiseren.  Bezoek tijdens deze periode juichen we toe (alleen niet de eerste 3 weken - vanwege infectiegevaar), zodoende dat de pup zijn toekomstig baasje alvast leert kennen, en deze persoon al een beetje vertrouwd gaat aanvoelen.  Ons doel is ook altijd om de juiste hond in het juiste gezin te plaatsen, hoe meer en beter we jullie leren kennen, hoe beter we ook kunnen inschatten welke hond het beste in jullie gezin zal passen.  
Ook blijven wij heel graag betrokken in het verdere leven van de pup.  Wij blijven dan ook altijd beschikbaar voor raad en daad, en indien nodig kunnen wij jullie ook helpen met het trainen of trainingsadvies geven.
Dit is geen must, maar wel een nice to have...  


Heb jij interesse in een pup van The House of prime, contacteer ons dan zeker.  Allereerst volgt er een vrijblijvende kennismaking met jullie, en onze roedel. 
Dit gewoon ook om zeker te zijn, dat de pup geen bevlieging is.  Soms komen we immers ook tot de conclusie dat een ander ras een betere match zou zijn.  Prioriteit is immers dat onze pups in een gouden voor altijd mandje terecht komen.  Klikt het, dan spreken wij uiteraard verder af. 

Aansluitend op de website is er ook nog een webshop terug te vinden.  
Tijdens de periode van Izla, zijn wij voor het eerst in aanraking gekomen met natuurvoeding.  Wij hebben toen zelf gezien welke geweldige effecten dit had op haar gezondheid.  Wat bedoelen wij nu met natuurvoeding, wel uiteraard alles waar geen kleurstoffen, bewaarmiddelen of andere chemische middelen aan te pas komen.  
Alle snacks die wij verkopen, zijn natuurlijk gedroogde snacks vrij van enige toevoegingen, kleurstoffen en/of bewaarmiddelen en van Europese afkomst.
De snacks en ons voorkeur merk Darf, die hebben wij bijna altijd volledig op voorraad.
Helaas kunnen wij niet alles op stock hebben, dit ook om de versheid naar jullie toe te kunnen garanderen.  Maar wat besteld is voor zaterdag, daar zorgen we wel waar mogelijk dat dit dinsdag ter beschikking is.  Heel belangrijk hierin: persoonlijk contact en transparantie. 
Dingen waar we zelf geen goede ervaringen mee hebben, verkopen wij niet.  Ons test panel bestaat uit onze eigen border collies, onze podenco mix Kito, en onze chihuahua's.